Hari Pertama Berbuka Puasa

Leave a comment

22/07/2012 by ZoL aka Otomen Taro

Assalamualaikum…

Ermmmm…….sedapnye…..

Bertemu lagi kite ye… Kenapa aku post gmbar makanan kat atas tu??? Nak tau tak??? Nak tau tak ni??? Hahahaha…. Semalam adalah hari pertama puasa… Namun, aku dikehendaki bekerja… Dah la shif malam lak tu.. Tak dapat nak buke puase ngan family… Isk3x…kesian kan… Tapi tak kisah laa… Dah name pun keje… Cari duit… huhu…

Sebelum pergi kerja, tengah aku siap2, make up bagai, mak aku pun bungkus kan lauk-pauk yang telah siap dimasak untuk aku bawa ke tempat kerja. Terharu gak la time tu kan.. Emak mane tak sayang kan anaknye… Anaknye je kadang-kadang degil… Aku lah tu…hehehe… Juadah berbuka puasa aku hari pertama tak lah banyak sangat pun. Memadailah untuk mengenyangkan perut. Itupun kire bersyukur dapat makan. Alhamdulillah…

Sampai di kilang, sebelum waktu berbuka aku menyiapkan dulu kerja2 yang belum diselesaikan. Perut menyanyi-nyanyi lagu minta diisi.. Hahahaha…. Tak senonoh betul la perut aku ni kan… Cuba lah bawak bersabar.. Bukannye lame pun lagi… Jam menunjukkan pukul 7.30PM.. Azan Maghrib pun berkumandang menandakan masuknya waktu berbuka… Aku dan beberapa rakan yang lain menadah tangan untuk berdoa dan seterusnya menjamu selera dengan hidangan masing-masing… Dapat juga lah merasa sedikit makanan dari rakan2 yang lain.. Hehehe….

Selesai makan, aku ke surau untuk menunaikan kewajipan aku sebagai umat Islam iaitu solat Maghrib… Oooppsss…tapi sebelum aku solat, aku gi ‘smoking room‘ dulu… Hahahaha.. macam biase la keje aku kat bilik tu… Kalau Ms. Cayang aku tau mesti kene bebel bile nak berhenti… hehe… maaf ye manjeku…sayang tak sengaja… Hehe…

Dan aku pun cepat2 melangkah ke surau untuk solat maghrib…. Kemudian, kembali ke tempat kerja untuk menyiapkan semula tugasan2 yang tertangguh tadi… Dan selesailah kisah hari pertama aku berbuka puasa pada tahun ini…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Its Me! Otomen Taro

Travel and Lifestyle Blogger | Food Blogger | OnlinePreneur | Review Product

Klik Sini!

Jom Shopping Di Sini

Archives

Group LeYa Blog

Blogger Area

Blog Stats

  • 7,957 hits

Visitors

Flag Counter

eQuban

Qurban & Aqiqah di Kemboja

300 x 250
%d bloggers like this: