Jom Jimatkan Minyak Kenderaan

Leave a comment

21/10/2014 by ZoL aka Otomen Taro

Assalamualaikum semua…

Dah lama dah sebenarnya nak share pasal bende alah ni.. Tapi tak berkesempatan… hehehe… Semenjak Puan Isteri dah menjalankan aktiviti berniaga ni, Incik Suaminya ada la juga tolong2 untuk mencari pelanggan… Susah jugak ye nak memperkenalkan produk kita pada orang luar… Ada yang kurang percaya.. Ada yang dah nak..tapi last2 tak jadi… Yang kritik pun lagi la banyak… Huishhh..penuh kesabaran juga laa Puan Isteri ku rupanya… hehehe…

Kali ni nak bercerita sedikit pasal minyak… Hari tuh kan heboh minyak naik kan… So, lepas ni usah khuatir lagi… Meh pakat2 ramai jumpe aku atau puan isteri aku.. Kami ada jalan penyelesaiannya… Actually, nak kate expert bab2 ni xlah kan… Tapi sekadar menulis untuk beritahu tentang kebaikannya je…

Antara kehebatan minyak pelincir JTX ialah :-

-Jimat petrol / diesel
-Tambah HP
-Tribology technology oil
-Jimat kos service (10,000km)
-Extreme pressure
-Anti wear
-Anti carbon
-Anti sludge
-Anti oxidation
-Anti rust
-Anti acidic
-Low temperature
-multigrade oil (ptrol/diesel/ngv/turbo/superchrge/n.a)
-Minyak high class termurah dipasaran
-JTX1000 World Best Lubricants

  • Minyak JTX ini mengandungi TCF iaitu Tribology Clear Film di mana jika minyak pelincir kereta kering, fungsi TCF ini dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta. Hanya untuk mereka yang confident.
  • Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% – 20%. Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20  kos petrol. Ujian dilakukan dalam kelajuan yang  konsistan.
  • Meningkatkan kuasa enjin sehingga 20% ke 30%. Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi.
  • Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir, anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana fungsi TCF di dalam JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.
  • Kandungan dalam minyak pelincir JTX 1000 ini juga tidak bersifat asid atau menghakis. Tak percaya? Cuba anda service kereta anda dengan menggunakan minyak JTX 1000 ini bagi tempoh 3 kali service. Selepas tu buka head enjin. Cuba tengok enjin anda makin bersih enjin atau tidak?

Fungsi TCF di dalam minyak JTX1000

Apakah TCF?

– TCF ialah Tribo Clear Fim

Apakah maksud Tribology?

Tribologi ialah bidang kajian sains dan teknologi tentang geseran, kehausan dan pelinciran serta pembangunan teknologi dalam mengoptimasasikan process geseran di dalam bearing, alat transmisi, enjin, dan elemen mesin yang lain.

Apa Kaitan JTX1000 Dengan Anti Oksida, Anti Karat?

Bila kita matikan enjin, minyak hitam akan mendap ke bawah (sump). Dan kemudian apa akan terjadi selepas tuh? Pernah tak kita rasa susah untuk hidupkan enjin pada waktu pagi? Ada kan.. Ini disebabkan minyak pelincir dah termendap dekat bawah enjin (sump) dan enjin tersebut menggunakan minyak pelincir yang tidak mengandungi TCF.

Bila enjin susah nak dihidupkan, pengewapan akan berlaku disebabkan terdapat rongga-rongga udara pada bahagian-bahagin besi enjin. Dan disebabkan itulah enjin kite boleh karat. Dah la minyak turun, susah nak dihidupkan, enjin pulak berkarat.

TCF yang akan pastikan minyak pelincir JTX 1000 nih tak turun ke bawah enjin walaupun enjin sudah dimatikan. TCF jugakla yang lindungi enjin dari berkarat.

Apa kaitan dengan JTZ1000 dengan anti-asidik, anti-karat, anti haus dan anti kelada?

Bila minyak pelincir mempunyai fungsi TCF nih, pergeseran dalam enjin akan jadik 0 atau hampir kepada TIADA. Kenapa tiada? Ini disebabkan pergeseran di dalam enjin di lakukan oleh TCF. Bahagian-bahagian besi di dalam enjin hanya bergeser pada lapisan TCF tersebut. Sebab itulah enjin tak haus dan tiada wear and tear. Atau tiada carbon dan sludge (keladak).

TESTIMONI PELANGGAN

testimoni jtx1000

Anyone nak tau details lagi tentang minyak ni, boleh direct contact Aku atau Puan Isteri aku….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Its Me! Otomen Taro

Travel and Lifestyle Blogger | Food Blogger | OnlinePreneur | Review Product

Klik Sini!

Jom Shopping Di Sini

Archives

Group LeYa Blog

Blogger Area

Blog Stats

  • 7,875 hits

Visitors

Flag Counter

eQuban

Qurban & Aqiqah di Kemboja

300 x 250
%d bloggers like this: