Siri Jelajah Pulau Langkawi

Leave a comment

10/07/2015 by ZoL aka Otomen Taro

Assalamualaikum semua…

Ingat lagi pada Januari lepas, Otomen dan keluarga pergi bercuti ke Langkawi. Perasaan aku ketika itu sangat seronok sebab ini adalah kali pertama aku akan ke Pulau Langkawi. Kali ni otomen ke sana dengan menaiki kapal terbang yang telah di tempah awal oleh isteriku.

Otomen dan keluarga telah menginap di sebuah hotel di Pantai Chenang yang kawasannya kelihatan hidup dengan suasana yang meriah di waktu malam. Kalau tak silap otomen la kan, otomen tidur di Hotel Abby. Otomen pun kurang pasti. Almaklumlah dah lama baru nak update ceritanya..hehe…

IMG_8799

Keesokkannya, tempat pertama otomen jejaki adalah Langkawi Geopark. Otomen akan menaiki cable car untuk menawan puncak Gunung Mat Chincang. hehe… Kesejukan dan kedamaian apabila berada di puncak gunung sungguh seronok sekali. Otomen bergambar bersama keluarga dan isteri tersayang.

51

2

Hari berikutnya, otomen mengikuti trip ke Tasik Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Eagle Feeding. Mandi manda di Tasik Dayang Bunting, berjemur di pesisir pantai Beras Basah. Fuuuhhh…memang seronok sangat percutian kali ini.

4

Tidak ketinggalan juga otomen melawat kawasan Makam Mahsuri. Dikatakan tinggalan sejarah terbesar bagi Pulau Langkawi. Terkadang kita perlu tahu sejarah silam asal usul kita, dari mana kita datang, dan siapa sebenarnya kita. Otomen sedar yang otomen bukanlah asal dari Planet Pluto. hehehe…

3Otomen bukanlah seorang penulis hebat. Otomen sekadar mengisi masa lapang menulis di blog ini. Jika terdapat kesilapan dan ketidakpandaian otomen dalam menulis entry di sini, bolehlah hubungi otomen untuk memperbetulkan kesilapan otomen. Otomen dulu sekolah kat planet Marikh. Subjek yang diajar semua tak sama…hehehe….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Its Me! Otomen Taro

Travel and Lifestyle Blogger | Food Blogger | OnlinePreneur | Review Product

Klik Sini!

Jom Shopping Di Sini

Archives

Group LeYa Blog

Blogger Area

Blog Stats

  • 7,875 hits

Visitors

Flag Counter

eQuban

Qurban & Aqiqah di Kemboja

300 x 250
%d bloggers like this: