Apakah Ciri Hard Disk terbaik?

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua…

adata-hdBercakap tentang ciri-ciri hard disk terbaik yang patut dimiliki bukan lah otomen tahu sangat pun. Tapi, dari pembacaan dan pengetahuan yang dapat dari isteri otomen yang memang addict sangat dengan barangan komputer memberikan satu pengalaman untuk otomen cuba menulis di sini.

untitled

Apakah Ciri-Ciri Terbaik Bagi Sesebuah Hard Disk?

Memandangkan sekarang otomen memang dah mula berjinak dengan komputer dan internet, otomen pun mula lah tersuka untuk jalan-jalan window shopping di laman web jualan online yang hangat dan menjadi trend terkini masa kini. Salah satunya adalah LAZADA. Memang best jugak la kan dapat window shopping hanya di depan komputer tanpa ada rasa penat.

Jalan punya jalan, otomen ada terpandang satu hard disk yang sangat menepati citarasa otomen yang gemar berkembara dengan aktiviti lasak ni. Ye lah… dah berkembara tentu nak ambil gambar banyak-banyak kan. Bila dah banyak takde space nak simpan kat mana. Jadi, kena lah ada 1 hard disk yang hebat untuk simpanan gambar dan kenangan tersebut.

hd710m-1HD710M 1TB USB 3.0 External Hard Drive Waterproof / Dustproof / Shockproof – AHD710M-1TU3-CCF. Inilah hard disk yang menjadi kesukaan otomen untuk memilikinya. Ia merupakan hard disk yang kalis air dan tahan habuk. Rekaan terbaru HD710 yang berkapasiti 1TB sangat lah cukup dan memadai untuk otomen menyimpan segala data peribadi ke dalamnya.

hd710m-2

THE CAPACITY FOR ADVENTURE

Sangat bagus bagi anda yang aktif dan suka menjalankan aktiviti luar rumah. Ruang untuk pengalaman, ruang untuk membuat kenangan baru dan ruang untuk menyimpan semua untuk disimpan dengan selamat. HD710M US ini membawa kekuatan untuk pergi sehingga kapasiti 2TB dan memberi anda ruang yang anda perlukan, sama ada pada satu perjalanan yang melampau atau ketika berada di rumah.

hd710m-3

IP68 DUSTPROOF/WATERPROOF AND SHOCK-RESISTANT

HD710M seperti yang otomen kata kan di atas tadi, ia tahan habuk dan juga kalis air.

Ia juga mempunyai ciri-ciri computer MIL-STD-810G 516,6 yang boleh menyimpan dan menjada data kita dari segala habuk seperti di padang pasir dan juga ombak laut yang kuat.

hd710m-4

NO SHELLSHOCK HERE

Jurutera yang mengendalikan Hard Disk ADATA 710M ini telah membuat tiga lapisan dan silicon yang sukar untuk menahan segala titisan yang melampau, kejutan dan kecederaan. Pengujian HD-710M dari US Army MIL-STD-810G 516,6 telah membuktikan ia sangat berkesan dan membolehkan data dilindungi dengan reka bentuknya yang sangat tahan lasak. Anda tentu teruja dan seronok ketika sedang menjalankan aktiviti mendaki gunung tertinggi dengan penuh keyakinan!

hd710m-5

TOUGH BUT CONSIDERATE

HD-710M ini sangat lasak dan ia pasti boleh menyimpan data dengan keselesaan yang anda fikirkan. Kabel USB yang disertakan disambungkan pada USB 3.0 dengan kelajuan yang ditambah agar ia sesuai untuk anda.

hd710m-6

spec

Ok tak dengan ciri-ciri yang anda pada ADATA HD710M 1TB yang otomen minat ni. Best kan. Memang tak sabar dan teruja sangat nak memilikinya. Hehehe… Almaklumlah… baru berkecimpung dengan dunia blog dan komputer. Jadinya, terexcited lebih la nak ada gadget-gadget ni.

lazadaLazada bukan je jual Hard Disk. Macam-macam juga yang ada. Kalau korang berminat dan nak beli belah barangan lain, sila klik DI SINI untuk ke laman web Lazada.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s