Promosi Malaysia Airlines ke China

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca setia blog otomen taro. Kali ini otomen mengajak korang semua untuk meneroka pula Negara China dengan harga yang berpatutan dari Malaysia Airlines. Semestinya korang akan rasa teruja kan bila dapat tahu Malaysia Airlines sedang membuat promosi ni.

visit-china

Antara tempat di China yang boleh dilawati adalah Haikou, Fuzhou dan Wuhan dengan kadar harga yang berpatutan.

haikou

Apa yang menarik di Haikou?

Taman Haikou

Restoran Gansu

Kuaihuolin

Haikou Zhongshang Road

Hainan Taoism Cultural Court

Pasaraya Borong Barangan Guang’antang

Yefengtang

Western Restaurant

Haikou Jiarihaitan Tourist Area

Binhai Main Road

Li Shuoxun Memorial Hall

fuzhou

Apa yang menarik di Fuzhou?

Fuzhou adalah ibukota Fuijian yang makmur dan tempat yang tepat untuk memulakan kembara anda di China. Dari sini anda dapat menuju alam yang mempesona di Wuji-Shan, atau mendaki gunung Taimu yang tinggi. Gunung ini bahkan mempunyai satu persetujuan dari pelancong veteran Marco Polo.

Gunung Drum – Fuzhou adalah salah satu pusat ibadah agama Buddha. Gunung Drum, tempat Kuil Yongquan yang terkenal menjadi tujuan utama kepada penganut Buddha. Malah bukan itu sahaja, ia menjadi tarikan buat para pengunjung untuk nikmati kecantikan dan ketenangan tempat ini. Di puncak gunung terdapat susunan batu datar raksasa yang berbunyi seperti drum ketika kilat sabung menyabung.

Lokasi: Pusat Kota Fuzhou; Bukit Yu, Bukit Wu dan Bukit Ping

Tiga Gunung dan Satu Tasik – Fuzhou memperoleh nama Tiga Gunung lebih dari satu abad yang lalu apabila wilayah kota diperluas untuk meliputi Gunung Ping, Wu dan Yu. Ketiga gunung ini beserta dengan Sungai Min yang mengalir membelah kota telah menjadi ciri khas Fuzhou. Anda nikmatilah dengan berjalan kaki secara santai ke bukit atau di sepanjang sungai dan anda akan dapat rasakan pemandangan yang sunyi itu mengingatkan pada kaligrafi Tiongkak.

Hengli Art & Craft Gift – Fuzhou adalah pusat seni dan kerajinan. Produknya yang istimewa seperti guci dilukis indah, ukiran gabus, sisir tanduk kerbau dan paying kertas (sebuah bentuk seni yang hampir pupus) dijual dengan harga yang wajar dan menjadi cenderamata yang luar biasa.

Lokasi: 134 Nanhou Street, Gulou District

Three Lanes and Seven Alleys – District Gulou, kawasann yang ramai dan memiliki lapisan yang terdiri atas jalur dan lorong lama. Sistem jalanan kota ini terdiri atas lebih dari 200 bangunan tua yang sangat kukuh. Sewalah rickshaw dan nikmati perjalanan santai anda sambal membayangkan hidup di zaman dulu.

Lokasi: Nanhou Street Gulou District

wuhan

Apa yang menarik di Wuhan?

Melancong di Kolam Air Panas Wuhan menjadi satu tarikan yang sangat menarik di sana. Kawasan yang masih mempunyai nilai-nila tradisional, tidak seperti di Beijing, Shanghai atau[un Guangzhou yang begitu moden. Wuhan juga memiliki banyak tasik. Salah satunya East Lake yang mempunyai pemandangan yang begitu indah dan menjadi habitat flora dan fauna yang masih ada di situ.

Banyak tempat menarik di sana. Jika ke Wuhan, anda perlu singgah ke Yellow Crane Tower. Di sini terdapat sebuah pagoda yang sangat terkenal dan bersejarah. Namun, ia memerlukan kekuatan fizikal dan mental untuk mendaki setiap anak tangga yang cukup banyak. Tetapi jangan risau buat pengembara yang tidak berkemampuan untuk mendakinya, di sini ada juga disediakan lift.

Wuhan Yangtze River Bridge merupakan satu lagi tarikan kepada pelancong untuk melihat pemandangan jambatan dan sungai yang sangat menarik. Air sungai dikatakan berwarna keruh dan tidak banyak kenderaan melalui jambatan tersebut.

flight-promo-china-2

Satu pengalaman yang menarik jika ke tempat-tempat di atas. Kita seringkali asyik ke bandar-bandarnya sahaja tanpa melewati kawasan pergunungan dan perkampungan yang jauh lebih menarik dari kesibukan kota. Mengisi ruang pengalaman dengan tenang dan damai di sana lebih seronok lagi.

flight-promo-china

Jangan ketinggalan untuk dapatkan promosi terhebat ini melalui Malaysia Airlines sebelum 28 Februari 2017. Jom mengembara untuk lebih kenal alam. Rebut peluang ini selagi masih ada!

Want to explore new spots in China? Grab this airline promo before 28 Feb 2017!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s