Filed under Produk Review

Masak Lebih Mudah Dengan AMC Malaysia dan Chef Zamir

Masak Lebih Mudah Dengan AMC Malaysia dan Chef Zamir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pembaca setia blog lifestyle Otomen Taro. Dah lama juga otomen tak bersiaran dalam blog kali ini. Okay… untuk kali ini, otomen nak kongsikan kepada peminat semua mengenai satu produk masakan yang mungkin lebih digemari oleh kaum wanita.  Nampak tak dengan siapa otomen bergambar kat atas tuh??? Itu adalah Juara Masterchef … Continue reading

Terpaksa Cantik | Rahsia Transformasi Qiss Izzatul

Terpaksa Cantik | Rahsia Transformasi Qiss Izzatul

Rasanya semua pun tahu kebanjiran produk kesihatan dan kecantikan yang semakin berleluasa hari ini. Nak cantik, Nak gebu, Nak putih, Nak flawless…. WoW!!! Memang citarasa wanita lah tu kan… Hehehe… Kini korang yang bergelar wanita tak perlu lagi risau dengan adanya Raspbell Glow & White Candy, satu produk kecantikan yang merupakan Vitamin C dan sangat sedap untuk … Continue reading

Kisah Inspirasi: Dari Seorang Pilot Kepada Usahawan Berjaya

Kisah Inspirasi: Dari Seorang Pilot Kepada Usahawan Berjaya

Mengecapi kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah dan banyak dugaan yang harus ditempuhi. Bak kata pepatah bersusah-susah dahulu, bersenang kemudian. Kisah ini menceritakan seorang pemuda yang memang minat dari kecil untuk menjadi usahawan berjaya pada suatu hari nanti. Pada awalnya, pemuda yang bernama Tuan Bakhtiar Aliff ini merupakan seorang juruterbang MAS. Dek kerana semangatnya yang kuat … Continue reading

Nikmati Ais Krim Pilihan Ramai

Nikmati Ais Krim Pilihan Ramai

Waaallllaaaa weeyyyhhhh…. Sekali dapat makan ais krim time panas-panas ni pasti sedap dan seronok kan? Korang teringin tak nak makan ais krim buatan sendiri yang lembut dan gebu serta menepati citarasa korang yang memang tengah haus dek keterikan panas matahari sekarang ni? Jom… Otomen bawakan korang dengan satu jenama ais krim yang rasanya tidak asing … Continue reading

Tampil Kurus Seawal 7 Hari

Tampil Kurus Seawal 7 Hari

Okay…. Otomen tahu ramai di kalangan pembaca blog sekarang ini inginkan tips dan nasihat serta produk yang boleh kurus, cantik dan sihat. Siapa yang tak nak kurus kan? Bila badan kita dah ideal, penampilan kita juga turut berubah. Orang ramai pun mula menyenagi kita. Dan, kita pun lebih berkeyakinan dalam melakukan sesuatu perkara. Tapi, takde … Continue reading

Tanggal Bulu dengan Norah Organic Hair Removal

Tanggal Bulu dengan Norah Organic Hair Removal

Adakah korang pernah mengalami masalah dengan bulu yang banyak dan mengganggu penampilan diri korang? Bagi kaum perempuan masalah bulu-bulu roma yang muncul di kawasan yang terbuka seperti tangan, muka dan kaki pasti akan membuat penampilan diri terganggu. Jeng… Jeng… Jeng… Otomen nak perkenalkan satu produk terbaik dari ladang iaitu NORAH Organic Hair Removal yang dikatakan membuang … Continue reading

Shinju Pearl’s Raikan Bloggers Day

Shinju Pearl’s Raikan Bloggers Day

Nama yang tidak asing lagi di bibir wanita adalah perhiasan diri dari laut ini iaitu mutiara asli. Malah, bukan setakat wanita sahaja, lelaki juga boleh dapatkan beberapa perhiasan diri dari Shinju Pearl’s. Shinju Pearl’s merupakan sebuah organisasi yang menjalankan jualan perhiasan mutiara asli dari laut yang telah diperkenalkan pada tahun 2004 oleh pengasas. Christina Koh. … Continue reading

Photoshoot Terbaik di Shah Alam

Photoshoot Terbaik di Shah Alam

Assalamualaikum semua otomen ucapkan… Tak sempat nak shoot masa Raya Aidilfitri hari tu? Jangan risau! Korang masih ada masa di Aidiladha ini. Tak salah kan kalau kita nak bergambar sebagai kenangan di satu-satu majlis yang membolehkan kita ingat momen indah tu. Jadi, otomen nak bawakan korang satu tempat photoshoot terbaik yang korang boleh dapatkan di … Continue reading

Keselamatan dan Kesihatan (OSH) Untuk Pengamal Media

Keselamatan dan Kesihatan (OSH) Untuk Pengamal Media

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog Otomen Taro dan juga rakan-rakan blogger sekalian. Organisasi media disarankan untuk melaksanakan satu program “Safety Passport” atau passport keselamatan kepada semua pengamal media seperti yang telah digunakan oleh industri petroleum dan syarikat-syarikat besar lain. Menurut Pengerusi Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara, NIOSH, Tan Sri Lee Lam … Continue reading

Tudung Bawal Terkini Di Ameena Collection

Tudung Bawal Terkini Di Ameena Collection

Mencari rekaan tudung bawal terkini dan cantik? Fesyen tudung bawal terkini dan cantik ini kini boleh didapati secara online di Ameena Collection. Macam-macam jenis tudung bawal boleh anda dapati di sini. Antaranya ialah Bawal Satin Nayla Dan Layla, Bawal Ruffel, Bawal Pucci dan banyak lagi. Memang menarik dan cantik-cantik sangat! Tudung Bawal Rekaan Terkini & … Continue reading