Tanggal Bulu dengan Norah Organic Hair Removal

Adakah korang pernah mengalami masalah dengan bulu yang banyak dan mengganggu penampilan diri korang? Bagi kaum perempuan masalah bulu-bulu roma yang muncul di kawasan yang terbuka seperti tangan, muka dan kaki pasti akan membuat penampilan diri terganggu. Jeng… Jeng… Jeng… Otomen nak perkenalkan satu produk terbaik dari ladang iaitu NORAH Organic Hair Removal yang dikatakan membuang…

Shinju Pearl’s Raikan Bloggers Day

Nama yang tidak asing lagi di bibir wanita adalah perhiasan diri dari laut ini iaitu mutiara asli. Malah, bukan setakat wanita sahaja, lelaki juga boleh dapatkan beberapa perhiasan diri dari Shinju Pearl’s. Shinju Pearl’s merupakan sebuah organisasi yang menjalankan jualan perhiasan mutiara asli dari laut yang telah diperkenalkan pada tahun 2004 oleh pengasas. Christina Koh.…

Review Filem Malay Regiment

Pada malam Khamis 24 Ogos 2017, Otomen telah menyaksikan tayangan perdana filem Malay Regiment atas undangan rakan blogger di eCurve Damansara. Filem ini mengisahkan sebuah filem patriotik yang bakal ditayangkan sempena menyambut Hari Kemerdekaan Negara pada 31 Ogos 2017. Sinopsis Filem Malay Regiment Filem Malay Regiment arahan Dato Jurey Latiff Rosli ini diangkat dari kisah…

Photoshoot Terbaik di Shah Alam

Assalamualaikum semua otomen ucapkan… Tak sempat nak shoot masa Raya Aidilfitri hari tu? Jangan risau! Korang masih ada masa di Aidiladha ini. Tak salah kan kalau kita nak bergambar sebagai kenangan di satu-satu majlis yang membolehkan kita ingat momen indah tu. Jadi, otomen nak bawakan korang satu tempat photoshoot terbaik yang korang boleh dapatkan di…

Tukar Kereta Baru PERCUMA Sempena Sukan SEA!

Rasa tidak sabar untuk menonton Keirin, juara dunia dan pingat gangsa Olimpik, Azizulhasni Awang dalam acara berbasikalnya. Terujanya kami sebagai rakyat Malaysia untuk memberi sokongan pada atlet Malaysia di Sukan Sea, lebih-lebih lagi Cheong Jun Hoong, rakyat Malaysia pertama yang memenangi pingat emas dalam acara menyelam di Kejohanan Akuatik Dunia. Tidak ketinggalan juga, bersempena dengan…

Buffet Makan Malam Dengan Suasana Relaks dan Romantik D Aura Cafe

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog lifestyle Otomen Taro. Kalau sebelum ni Otomen ada menceritakan sebuah pelancaran kafe yang berkonsepkan romantik, kali ini Otomen cuba nak mengajak korang lagi untuk menikmati hidangan buffet makan malam ala Western tidak kiralah bersama keluarga mahupun rakan-rakan di santai hujung minggu korang. Dah alang-alang cuti hujung minggu…

Keselamatan dan Kesihatan (OSH) Untuk Pengamal Media

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog Otomen Taro dan juga rakan-rakan blogger sekalian. Organisasi media disarankan untuk melaksanakan satu program “Safety Passport” atau passport keselamatan kepada semua pengamal media seperti yang telah digunakan oleh industri petroleum dan syarikat-syarikat besar lain. Menurut Pengerusi Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara, NIOSH, Tan Sri Lee Lam…

Kelainan Hidangan Masakan di BBQ Lamb KL Kemensah

Okay guys… Apa yang korang fikir bila sebut tentang Barbecue atau BBQ? Mesti korang teringat kambing bakar yang diperap semalam bersama rempah yang disediakan oleh setiap restoran. Tetapi, ini mungkin akan mengubah persepsi korang tentang makanan masakan BBQ. Sebuah restoran BBQ yang menyajikan hidangan BBQ atau bakar dan panggang tetapi bukan panggang yang biasa-biasa kita…

Movie Review | Annabelle Creation

Terdahulu pada 09 Ogos yang lalu, Otomen diberi kesempatan menonton tayangan perdana filem seram Annabelle Creation di GSC Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur. Rasanya, memang ramai yang ternanti-nantikan filem sekuel Annabelle ni. Sinopsis Annabelle Creation Filem seram Annabelle Creation arahan David F. Sandberg ini mengisahkan seorang pembuat patung, Mr. Mullins yang tinggal di kawasan pedalaman…